Sökmotoroptimering (SEO)

Hjälp dina kunder att hitta din hemsida!

Vad är sökmotoroptimering (SEO)?

Att synas i sökmotorer som exempelvis Google och Bing blir allt viktigare för alla typer av företag inom olika branscher. Om man inte syns i sökmotorerna så tappar man helt enkelt potentiella kunder vilket är den enkla sanningen.

Det är här sökmotoroptimering eller SEO kommer in i bilden. Vi på Eriksson Media arbetar med att ta fram skräddarsydda SEO lösningar för företag i alla tänkbara branscher. Oavsett om du driver ett litet eller stort företag och oavsett vilket verksamhetsområdet är, så kan vi hjälpa dig att klättra mot toppen i sökresultaten för en ökad digital närvaro och tillväxt.

Våra styrkor

Endast ett professionellt team av experter kan jobba med sökmotoroptimering för att skapa framgångsrika SEO-kampanjer på ett effektivt sätt för att kunna levererar ett önskat resultat inom den angivna tidsperioden.

Webbplatsanalys
Affärsrådgivning
Off Page SEO
On Page SEO

Vi vet vad som fungerar och vad som inte gör det.

Visste du att var sjätte googling som sker har aldrig gjorts tidigare? Ändå kan Google leverera ett relevant resultat på sekunden. Google är en mycket avancerad sökmotor och ser över mängder av hemsidor för att presentera material som matchar din sökning allra bäst. Men hur fungerar det egentligen?

 

Genom att Google väljer att ta hänsyn vid varje sökning som görs till hur relevant din hemsida är för sökningen som gjorts och hur många andra som också tycker det. Detta brukar man kalla för relevans och popularitet.

 

När man arbetar med SEO behöver man alltså ta hänsyn till vilka faktorer som Google tycker är viktiga för att du ska kunna klättra till toppen i sökmotorn. Därför brukar man ofta dela in sökmotoroptimeringen i två olika delar, arbetet du gör på din hemsida ”On Page” och arbete som sker utanför din webbsajt ”Off Page”.

Vanliga frågor

Vem är en SEO-specialist?

En sökmotoroptimerings (SEO) specialist analyserar, granskar och genomför ändringar på hemsidor så att den optimeras för sökmotorer.

Behöver du sociala medier för SEO?

Sociala medier måste användas tillsammans med SEO för att förbättra branding och driva relevant trafik tillbaka till webbplatsen. Sociala medier hjälper alltså SEO arbetet.

Varför behöver du SEO?

En hemsida är den virtuella delen av ett företag på Internet, så det är absolut nödvändigt att den förmedlar relevant information om vad ert företag erbjuder till de potentiella kunderna / besökarna som letar efter era tjänster/produkter. ​

 

Det är också nödvändigt för ett företag att öka sin närvaro på internet genom digital marknadsföring, precis som man vanligtvis gör i den verkliga världen genom reklam. För att lyckas med detta så är det ett viktigt att anställa någon som förstår hur SEO-processen fungerar.

Vad är fördelarna med SEO?

  • Bättre synlighet på internet ​
  • Ökad organisk trafik ​
  • Bättre ranking på sökmotorer som Google, Yahoo, Bing osv ​
  • Manuell SEO-process säkerställer riktig trafik till webbplatsen

Redo att köra igång?

Hör av dig till oss redan idag!