Vad Kostar det att köpa en Hemsida? Hemsida Pris 2019

Hur mycket kostar en hemsida?

En av de vanligaste frågorna vi får på Eriksson Media är: Vad kostar en hemsida? Och nu ska vi reda ut vad en hemsida faktiskt kostar och vad du kan förvänta dig när du betalar en viss summa. När du har läst detta kommer du att veta mer om hur mycket du kan förvänta dig att betala för att få en hemsida byggd åt ditt företag.

Det kan vara svårt för en företagare att få en exakt siffra på vad det kommer att kosta för att skapa en webbplats, speciellt då väldigt få webbyråer väljer att skriva sina priser rakt upp och ner på sin hemsida. 

Varför är det så? Anledningen till varför många webbyråer inte väljer att skriva ett exakt pris på sin hemsida är att kostnaden är helt beroende på projektet, dvs vad du vill och behöver. Många webbyråer vill också ha kontakt med potentiella kunder så att de kan visa sitt värde och skicka en detaljerad rapport (även om de är dyrare). 

Här kommer du att lära dig hur mycket du kan förvänta dig att ett företag tar betalt för sina tjänster. Detta inkluderar utveckling, underhåll och marknadsföring. Fortsätt läsa och du får svar på vanliga frågor som:

NY HEMSIDA?

Öka din försäljning och få fler kunder. Låt oss på Eriksson Media bygga din nya hemsidan.

  • Hur mycket kostar en hemsida?
  • Hur mycket kostar det årligen att driva en hemsida?
  • Hur mycket kostar ett domännamn och webbhotell?
  • Vad kostar det att göra om en hemsida?
  • Hur mycket kostar underhållet av hemsidan?
  • Hur mycket kostar en e-handels hemsida?
  • Vad kostar det att designa en ny hemsida från grunden?

Varför skiljer sig priset på en hemsida?

Hemsida för småföretag

Det här är en grundläggande hemsida med väldigt lite anpassning och är en form av standard hemsida. En hemsida i denna prisklass ger dig 4-5 olika undersidor, en enkel design och grafisk profil samt låg grad av anpassning och unik design.

Pris: 5000 - 8000 kr

Hemsida för småföretag

HJÄLP MED SEO?

Vill du ranka högre i Google? Låt oss på Eriksson Media hjälpa dig.

Vi hjälper dig med din nya hemsida!

Kontakta oss så skickar vi en kostnadsfri offert.

Hemsida för medelstora företag

I denna prisklass ingår givetvis också det som ingår i den tidigare prisklassen, men nu får du mer extrafunktioner, bättre anpassad design och layout, fler undersidor samt en mer optimerad hemsida både grafiskt och innehållsmässigt.

Pris: 8000 - 13 000 kr

hemsida för medelstora företag

Hemsida för stora företag

En storskalig hemsida med upp till 20 undersidor, skräddarsydd design, layout och bilder, grundläggande sökmotoroptimering, unik funktionalitet och kompletterande funktioner (som personligt utvecklad, blogg integration, multimedia), Publiceringsverktyg & CMS, Optimerad för hastighet och full responsive design.

Pris: 13 000 - 25 000 kr

hemsida för stora företag

Hemsida för e-handel

En hemsida där besökarna kan bläddra och köpa produkter; integrering av en betalningslösningar är nödvändig, liksom bildspråk, copywriting och beta-testning. Kostnaden kan variera enormt men bestäms av antalet produkter som säljs och avancerad hemsidan ska vara.

Pris: 25 000 - 200 000 kr

Hemsida för e-handel

Nu när du förstår kostnaderna för att utveckla en hemsida för ditt företag, så tänkte vi även titta på de olika månads eller årliga avgifterna som du kan förvänta dig att betala, och vad dessa kostnader täcker.

Grundläggande utgifter

Det finns flera grundläggande kostnader som följer med när man skaffar en hemsida. Här är några av de oundvikliga kostnaderna du kan förvänta dig att betala när du har utvecklat en ny webbplats.

1. Domännamn

Varför behöver du ett domännamn? Webbadressen (a.k.a. domännamnet) är vad folk skriver i webbläsaren för att komma till din webbplats. Utan ett domännamn så är det enda sättet för folk att besöka din hemsida skulle vara genom att skriva in IP-adressen för hemsidan. 

Vad kostar ett domännamn? Vanligtvis mellan 100 och 200 kr per år. För en anpassad domän (till exempel .restaurang, .online, etc.) kan du förvänta dig att betala premiepriser upp till 3 000 kr per år beroende på vilken domän du väljer. 

Hur ofta betalar du? Årligen, om du inte betalar för flera år i förskott.

2. SSL certifikat

Varför behöver du ett SSL certifikat? SSL certifikat (Secure Socket Layer) krypterar känsliga data som kreditkortsnummer och personlig information. Ett SSL-certifikat är ett måste om du kör en e-handelswebbplats eftersom det skyddar dina kunder känsliga data och personuppgifter från att bli stulna.

Vad kostar ett SSL certifikat? SSL-certifikat utfärdas av certifieringsmyndigheter (CA) och kan kosta mellan 100 kr per månad till så högt som 1000 per månad.

Hur ofta betalar du? Årligen, om du inte betalar för flera år i förskott.

3. Webbhotell

Varför behöver du ett webbhotell? Att köpa ett domännamn är som att köpa en bit land: du får en adress, men du behöver något där du kan förvara alla dina prylar. I detta exempel är webbhotellet platsen du förvarar dina saker, som bilder, text och annat innehåll på hemsidan.

Vad kostar webbhotell? De flesta webbhotell erbjuder olika paket som sträcker sig från cirka 100 kr per månad upp till 1000 kr per månad för hanterad hosting. Ju mer trafik din hemsida får, och ju fler funktioner du lägger till på din webbplats, desto dyrare blir ditt webbhotell.

Hur ofta betalar du? Många webbhotell erbjuder både månads och årliga paket. Det blir nästan alltid billigare genom att betala för en årlig plan direkt.

Jag hoppas att denna korta guide har hjälpt dig hitta svaret på frågan: vad kostar en hemsida? Om du har fler frågor eller vill ha något mer specifikt förklarat så är du välkommen att kontakta oss på Eriksson Media på info@erikssonmedia.se eller 073 333 88 74.